2008. február 4., hétfő

Linkcsere Kezdete

A linkcsere hasznosságát és hatékonyságát sokan lebecsülik, mivel a viszontlinkek értéke csökkent a SEM szempontjából, ill. a feed (rss, atom) és a közösségi webhelyek és a közösségi optimalizálás (SMO) térhódításával a tartalommegosztás (tartalom ajánlás) már nem csak egy másik webhelyre mutatással lehetséges, hanem a sajt oldalon belüli megjelenítéssel is!

Mit jelent ez magyarul?

Réges-régen, az internet keresők őskorában, kb. 15 évvel ezelőtt, a fejletlen keresők még nem védték ki a trükközők és csalók probálkozásait, mert akkor még alig voltak ilyenek. Az internet csak úgy épült, gyarapodott, azaz még nem kezdték el a weblaptulajdonosok a versenyt a keresők találati listájának első helyezéseiért!
Ekkor a keresők, főleg még azt vizsgálták, hogy mi az webhely egyes lapjainak a címe (title - az ami böngészőn a legfelső sávban jelenik meg) és azt, hogy mennyi link mutat egy-egy weblapra.

A legegyszerűbb módja annak, hogy sok rámutató linkre tegyünk szert, az volt, hogy megkértük emailben más, lehetőleg hasonló témájú, vagy a témához valamilyen módon kapcsolódó weblap szerkesztőjét, hogy "helyezzen el egy ránk mutató linket, ha hasznosnak találja a weboldalunk tartalmát".
(Ez főleg, mármint a rámutató linkek létrejötte ma is a webhely, illetve az ott található tartalom hasznosságától, illetve az erről kialakult látogatói véleménytől függ.)

Tehát, akkoriban a linkcsere volt a keresőoptimalizálás, a látogatottságnövelés leghatékonyabb módja!
Ez volt a linkcsere kezdete, a linkcsere aranykor kezdete!


Ez a fényes kezdetet gyors változások követték!

Már a linkcsere igen sokat vesztett az eredeti fontosságából, és SEO értékéből, de még mindig jó eredményetket hoz, ha ügyesen alkalmazzák!

Nincsenek megjegyzések:

LINKCSERE ezzel a bloggal, amit éppen most olvas:

Helyezze el a weboldala program kódjában ezt:

<a href="http://linkcsere.blogspot.com" target="_blank"><font size="4">LINKCSERE.blogspot.com</font></a>

Ez látszik majd a weblapján:
LINKCSERE.blogspot.com

Írja meg a notaxes @ freemail.hu címre "linkcsere" címmel (tárggyal), hogy pontosan hova (mely webhely, melyik lapjára) helyezte ki a linket, és kb. 3 napon belül elhelyezzük ennek a blognak a bal oldalán a viszontlinket!

Programozók Figyelem! Állás és 10x-es Linkcsere!

Twitter / HuPont